Teemun tarina

Moikka! Mä olen Teemu Virtanen, 27-vuotias Biolääketieteellisen fysiikan opiskelija, jolla on pulkassa niin fysiikan, tekniikan kuin tuotantotalouden opintoja. Olen kotoisin Seinäjoelta, jossa synnyin ja kävin koulut lukioon saakka. Armeijan jälkeen kävin tampereella 1½-vuotta tekemässä TTY:llä Sähkötekniikan opintoja, josta siirryin Ouluun fysiikan opintoihin.

Oulussa järjestöelämä vei mukanaan, josta aina pienryhmäohjaajasta (lue: tutorista) alkaen päädyin oman ainejärjestöni puheenjohtajaksi, ylioppilaskunnan hallituksen varapuheenjohtajaksi ja viimeisimpänä SYL:n hallitukseen. Järjestöelämän ohella ehdin kuitenkin opiskella fysiikkaa, tuotantotaloutta ja hieman pedagogisia opintoja. Tämän lisäksi työskentelin kahtena kesänä Oulun yliopistollisella sairaalalla kliinisen neurofysiologian osastolla tutkimusavustajana.

Olin jo pienestä pitäen utelias ja puhelias, monesti kyseenalaistavakin. Lapsesta saakka olen pitänyt tärkeänä, että kaikilla tulee olla mahdollisuus onnistua, menestyä ja saada elämästä kaikki irti. Oikeudenmukaisuus ja reiluus ovat minulle tärkeitä arvoja, joihin pohjaan myös pitkälti johtamisfilosofiani. Pyrin kohti tiimiä, jossa jokaisella yksilöllä on mahdollisuudet onnistua niissä asioissa, mitkä ajavat heitä eteenpäin. Erityisiä vahvuuksiani johtajana on sosiaalinen pelisilmä ja tilannetaju. Hyvänä johtajana tiedän, miten tiimin jäsenet sietää painetta, käsittelee sitä ja milloin on kevennettävä tahtia. Kun ympärillä on motivoituneita ja intohimoisia toimijoita, kiinnitän huomioita myös siihen ettei vaikuttamista tehdä kestämättömästi, kenenkään hyvinvoinnin kustannuksella.

Johtajana huolehdin, että  SYL:n vankka sektorirakenne kehittää asiantuntevia hallituksen jäseniä, kuitenkin välttäen tarpeetonta siiloutumista. Kun SYL:ssä tehdään vaikuttamistyötä, on hallituslaisten pystyttävä sitoutumaan yhteisiin tavoitteisiin. Luon yhteisön, jossa toimijat osaavat suhtautua intohimolla myös oman sektorin ulkopuolisiin tavoitteisiin, jossa opiskelijaliikkeen tavoitteita edistetään yhdessä.

Haluan SYL:n puheenjohtajana puhutella aidosti koko opiskelijakenttää. On selvää, että opiskelijaliikkeen vaikuttavuus ja voima, rakentuu paikallisista toimijoista. Heistä aktiivisista opiskelijoista, jotka tekevät työtä intohimosta kohti oman yhteisön ja korkeakoulun etuja. Luottamus, avoimuus ja yhteistyö on avaimia siihen, että opiskelijaliike voi tulevaisuudessa olla entistä yhtenäisempi vaikuttaja silloin, kun opiskelijan ja nuoren sukupolven ääntä käytetään.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: