Visio ylioppilasliikkestä

Mun ylioppilasliike on yhtenäinen opiskelijoiden joukko, jonka yhteistä päämäärää ohjaa reilu ja osallistava keskustelukulttuuri. Ylioppilasliike, jossa voidaan jakaa avoimesti tietoa, voidaan keskustella vaikeistakin asioista ja osallistaa keskusteluun nekin, joilla on vaikeuksia saada äänensä kuuluviin.

SYL:n puheenjohtajana haluan rakentaa välitöntä ja avointa keskustelukulttuuria vuoden aikana niin ylioppilaskuntiin, poliittisiin nuorisojärjestöihin, kuin myös niihin ryhmiin, jotka ovat edustettuna liittokokouksessa, mutta koostuvat eri ylioppilaskuntien jäsenistä. SYL:n nykyinen hallituskummitoiminta luo oikein toteutettuna erinomaisen pohjan yhteydenpidolle. Tulevana vuonna toimintaa tulee kehittää määrittelemällä hallituksen sisäiset käytännöt ja toimintamallit yhteydenpitoon jäsenistön kanssa.

Sekä sisäisessä työssä että ylioppilaskuntien kanssa tehtävässä yhteistyössä on kyettävä huomioimaan ja keskustelemaan mahdollisista muutoksista ylioppilaskuntien sekä SYL:n toiminnan rahoitukseen. Luomalla uusia väyliä toiminnan takaamiseksi, voidaan varautua tulevaisuuden muutoksiin ja taata laadukas edunvalvonta. Ylioppilaskunnilla on merkittävät lakisääteiset tehtävät, joita ei voi toteuttaa pelkin vapaehtoisvoimin.

Tiivis ja välitön keskusteluyhteys palvelee niin ylioppilaskuntien kuin SYL:nkin vaikuttamistyötä.  Tavoitteenani on entistä vaikuttavampi ylioppilasliike, joka saavutetaan yhteistyöllä. SYL voi tukea entistä tiiviimmin ylioppilaskuntien paikallista vaikuttamistyötä, ja ylioppilaskunnat taas tulee ottaa entistä kiinteämmin mukaan SYL:n työskentelyyn.  Puhaltamalla yhteen hiileen ja kehittämällä sisäisiä käytäntöjämme voimme varmistaa, että opiskelijoiden ääni kuuluu päätöksenteossa seuraavissa eduskuntavaaleissa nykyistäkin  vahvemmin. 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: