Ehdokaspuheenvuoroni

Ehdokaspuheenvuoroni liittokokouksessa

Kiitos puheenjohtaja

Arvon liittokokous
Bästa forbundsmöte
Dear general assembly

Ei mulla oikein ole aikaa, enkä haluaisi, mutta kai mä voin.

Tässä on sanat, mitkä uskon että jokainen tässä salissa on kuullut, tai itse sanonut. Opiskelijavaikuttajauralla mä olen tehnyt paljon töitä hyvinvoinnin, jaksamisen ja mielenterveyasioiden parissa. Opiskelija-aktiivit jotka valitaan vaikuttamispesteihin, edustavat koko opiskelijapopulaatiota. Tältä osin se on varmasti ihan totta, kun merkittävä osa opiskelijoista kamppailee jaksamisen kanssa, ihan pelkästään opintojen edessä. Meidän täytyy huolehtia ettei me itse, eikä ne ketä me edustetaan, pala loppuun.

Korkeakoulutuksen vision 2030 tavoitteena on tilanne, jossa puolet Suomen nuorista on korkeakoulutettuja. Keskitymme korkeakoulujen rahoitukseen, opetuksen laatuun ja tutkintoihin, mutta näiden lisäksi meidän tulee keskittyä myös yksilöön,… opiskelijaan.

SYL on kansallisesti tunnistettu ja vaikutusvaltainen toimija, joka pystyy edistämään opiskelijoiden hyvinvointia ja murtaa mielenterveysongelmiin liittyvää stigmaa. SYLlillä on mahdollisuus olla niissä pöydissä, missä vaikutetaan mielenterveysstrategiaan ja sosiaaliturvauudistukseen.

Minä olen Teemu Virtanen, OYYn hallituksen varapuheenjohtaja. Kuluneena vuonna mä oon johtanut meidän edunvalvontaa ja sosiaalipolitiikan sektoria. Mulla on ensi vuosi aikaa ja minä voin ja haluan tehdä paremmin voivaa yhteiskuntaa. Näiden lisäksi mulla on mielettömästi osaamista ja paloa tehdä parempaa korkeakoulumaailmaa SYLn hallituksessa. Kun huolehdimme opiskelijan hyvinvoinnista, me huolehdimme yhteiskunnan tulevaisuudesta. Tee mun kaa tätä työtä, sillä näiden tavoitteiden edessä yhdenkään opiskelijan ei tule pudota kelkasta.

Kiitos

%d bloggaajaa tykkää tästä: